FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Αγιοφάραγγο (Holy Canyon)


Το Αγιοφάραγγο είναι ένα εκπληκτικό μικρό φαράγγι νότια από τα Μάταλα. Η ονομασία του μας αποκαλύπτει το σκοπό του ταξιδιώτη πριν από αιώνες. Σύμφωνα με το θρύλο εδώ ζούσαν πριν από αιώνες τριακόσιοι ερημίτες στις σπηλιές και τρέφονταν με λαχανικά και φρούτα του φαραγγιού. Λέγεται ότι μια φόρα το χρόνο μαζεύονταν στο «γουμενόσπηλιο», μια σπηλιά που μπορεί ο επισκέπτης ακόμα και σήμερα να δει και να θαυμάσει. Εκεί περίμενε τον καθένα τους μια πέτρα για κάθισμα. Εάν έλειπε κάποιος, τότε αυτό σήμαινε ότι είχε πεθάνει.

 

Σήμερα μπορείτε να διασχίσετε το Αγιοφάραγγο και να θαυμάσετε τη σπάνια ομορφιά του καθώς και την παλιά εκκλησία, τον Άγιο Αντώνιο, που την εποχή των ερημιτών αποτελούσε το θρησκευτικό κέντρο της περιοχής. Στην αυλή της εκκλησίας βρίσκεται ένα παλιό πηγάδι, το οποίο ακόμα και σήμερα έχει πόσιμο νερό. Λίγο πιο κάτω – μισή ώρα με τα πόδια – μπορείτε να ξεκουραστείτε στην παραλία.

 

Μονή Μαρτσάλου


Η Μονή Μαρτσάλου έχει πάρει το όνομα της από το φαράγγι Μάρτσαλος, το οποίο έχει μήκος περίπου 2χλμ. και καταλήγει στο Λιβυκό Πέλαγος σε μια μικρή γραφική παραλία με φοίνικες. Η Μονή αποτελείται από την εκκλησία της Παναγίας, χτισμένη μέσα σε ένα βράχο και από κελιά - σπήλαια γύρω από την εκκλησία. Τα κτίσματα χρονολογούνται από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια. Η εκκλησία λειτούργησε και ως κατακόμβη, όπου κατέφευγαν οι χριστιανοί για να γλιτώσουν από τους διωγμούς των εκάστοτε κατακτητών.
Σήμερα τελείται λειτουργία στις 15 Αυγούστου στην κοίμηση της Θεοτόκου.

 

Κεφάλι


Κεφάλι ονομάζεται ένα από τα νοτιότερα άκρα της Κρήτης με υψόμετρο 395μ. με πανοραμική θεά στον κόλπο της Μεσσαρας με τα παξιμάδια και τη Γαύδο. Γίνεσαι θεατής μιας μοναδικής ανατολής και ενός αξέχαστου ηλιοβασιλέματος.

 

Φαιστός


Η μινωική πόλη Φαιστός βρίσκεται τοποθετημένη πάνω σε ένα λόφο, 5 χλμ. από το Καλαμάκι. Το Παλάτι της Φαιστού ανακαλύφθηκε το 1900 από την ιταλική Αρχαιολογική Σχολή με επικεφαλής τους Frederico Halbherr και Luigi Pernier. Πρόκειται για την πρωτεύουσα της Νότιας Κρήτης την εποχή της Μινωικής Αυτοκρατορίας με βασιλιά τον αδερφό του Μίνωα – βασιλιάς της Κνωσσού – Ραδάμανθυ. Οι ανασκαφές συνεχίζονται μέχρι σήμερα, το παλάτι όμως είναι ανοικτό για το κοινό.

 

Κομός


Σήμερα μπορεί κανείς να απολαύσει στον Κομό την 4 χιλιομέτρων παραλία στη νότια ακτή της Κρήτης. Εκεί δίπλα βρίσκονται τα ερείπια ενός λιμανιού από την μινωική εποχή, που ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 70. Λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων και των αρχαιοτήτων που ακόμα δεν έχουν βγει στην επιφάνεια δεν επιτρέπεται η οικοδόμηση σε αυτή την περιοχή. Κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τους λάτρεις της φύσης. Εκτός αυτού οι χελώνες Caretta caretta χρησιμοποιούν την παραλία του Κομού για να γεννήσουν τα αβγά τους, δηλ. άλλος ένας λόγος για απαγόρευση οικοδόμησης, ο οποίος τηρείται έως και σήμερα.

 

Αγία Τριάδα


Η Αγία Τριάδα απέχει μόνο 1,5 χλμ. από την Φαιστό. Πρόκειται για μια αρχαία πόλη με τα ερείπια μιας μινωικής «Βίλλας», αλλά με ένα βυζαντινό όνομα. Αγία Τριάδα ονομάζεται η βυζαντινή εκκλησία, που χτίστηκε πάνω στην αρχαία τοποθεσία. Κοντά στην Αγία Τριάδα ανακαλύφθηκε ο Δίσκος της Φαιστού στις 3 Ιουνίου 1908 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουΐτζι Περνιέ και φυλάσσεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

 

Φωτογραφίες απο τα αξιοθέατα τις περιοχής.


 

Αξιοθέατα στην Κρήτη


Αγιοφάραγγο Το Αγιοφάραγγο είναι ένα εκπληκτικό μικρό φαράγγι νότια από τα Μάταλα. Η ονομασία του μας αποκαλύπτει το σκοπό του ταξιδιώτη πριν από αιώνες...

Μονή Μαρτσάλου Η Μονή Μαρτσάλου έχει πάρει το όνομα της από το φαράγγι Μάρτσαλος, το οποίο έχει μήκος περίπου 2χλμ...

Κεφάλι Κεφάλι ονομάζεται ένα από τα νοτιότερα άκρα της Κρήτης με υψόμετρο 395μ. με πανοραμική θεά στον κόλπο της Μεσσαρας...

Φαιστός Η μινωική πόλη Φαιστός βρίσκεται τοποθετημένη πάνω σε ένα λόφο, 5 χλμ. από το Καλαμάκι...

Κομός Σήμερα μπορεί κανείς να απολαύσει στον Κομό την 4 χιλιομέτρων παραλία στη νότια ακτή της Κρήτης...

Αγία Τριάδα Η Αγία Τριάδα απέχει μόνο 1,5 χλμ. από την Φαιστό. Πρόκειται για μια αρχαία πόλη με τα ερείπια μιας μινωικής «Βίλλας»

Friendly Links


Ferienhaus buchen direkt vom Eigentumer
Unterkunft kostenlos inserieren
TopTravelAngebot.de - Reise Verzeichnis mit Restaurants, Hotels, Golfclubs, B&B's, Ferienwohnungen, Ferienhauser, Apartments und Pensionen - Weltweit
Kostenlose Kleinanzeigen
Gasthof
Ferienwohnungen und Unterkunfte
Riesiege Auswahl Ferienwohnungen Schweizer Mittelland, Schweiz von Privat. Ferienwohnung kostenlos eintragen.
Grosses Angebot gunstige Ferienwohnungen Ungarn direkt vom Besitzer. Mieten Sie schnell und bequem Ihre Ferienwohnung.
Taxi and excursions in Crete
Yoga Break