Μια παλιά μυρωδάτη ποικιλία σταφυλιών (kotsifoliátiko) μας χαρίζει εδώ και χρόνια το αγαπητό σε όλους τους πελάτες μας οικολογικό κόκκινο κρασί. Η επεξεργασία του κρασιού γίνεται στο λεγόμενο «πατητήρι» (ένα μικρό χώρο σε τετραγωνική μορφή, περίπου 2 τ.μ.), στο οποίο τα σταφύλια «πατιούνται». Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό το θέμα, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας επισκεφτείτε!
Ο φρέσκος χυμός του σταφυλιού (μούστος) φυλάσσεται σε ειδικά ξυλοβάρελα, στα οποία οφείλεται και η εξαιρετική γεύση που διακρίνει το κρασί μας. Από τα «τσίκουδα» (κουκούτσια και φλούδια του σταφυλιού) παράγεται με την απόσταξη η γνωστή σε όλους «ρακί» στα «ρακοκάζανα», δηλαδή στα αποστακτήρια. Τα ρακοκάζανα είναι ανοιχτά μόνο για μερικούς μήνες, συνήθως από τα μέσα του Σεπτέμβρη μέχρι μέσα του Οκτώβρη. Σύμφωνα με την παράδοση κρατά η απόσταξη μέχρι νωρίς το πρωί, κάτι το οποίο για τους ντόπιους σημαίνει γιορτή. Πολλοί πελάτες μας είχαν μέχρι σήμερα την τύχη να ζήσουν μια βραδιά σε ρακοκάζανο!